S-au uscat deja: aproape 60 de arbuști ornamentali plantați în toamnă n-au supraviețuit

De anul trecut până acum s-au plantat 1200 de arbori ornamentali în oraș.

În această perioadă, Primăria verifică starea fiziologică a acestora, iar în urma inventarierii au fost descoperiți 58 de arbuști ornamentali care s-au uscat.

Mult, puțin? Nici nu prea contează, pentru că plantarea materialului dendrologic s-a făcut printr-un contract care prevede foarte clar o perioadă de garanție, iar aceasta curge de la data recepției întocmite după plantare.

Așa că firmele care au plantat arborii sunt bune de plată, iar Primăria a făcut deja demersurile pentru înlocuirea arborilor uscați. Este vorba despre diferite specii, de la platani până la carpeni și pruni ornamentali. La fel de diferite sunt și locurile în care aceștia sunt amplasați, de la Sala Sporturilor Antonio Alexe, până la Bulevardul Magheru și Piața Ghioceilor.

Plantarea noilor arbori care înlocuiesc materialul dendrologic necorespunzător implică aceleași operațiuni ca și în cazul celor care au fost plantați inițial, iar cheltuielile legate de plantarea arborilor ornamentali noi sunt suportate de către prestatorii de servicii.

Operațiunea de inventariere a arborilor va continua și zilele următoare, astfel încât toți arborii uscați să fie înlocuiți.

 

 

 

Adauga comentariu