100 de lucruri jenante în Oradea: parcarea dată în folosință acum doi ani are nevoie deja de reparații

Parcarea din fața Spitalului Municipal ”Gavril Curteanu” arată deja jalnic.

Inaugurată pe jumătate în noiembrie 2016, cu mare fast și cu prezența consistentă a șefilor din Primărie, parcarea pe două niveluri.

Evenimentul a fost ”cu cântec” pe vremea aceea, autoritățile anunțând inițial că vor amâna termenul de finalizare al lucrării, după care au revenit peste doar o săptămână și au deci că totuși o parte din aceasta și intrarea de pe strada Transilvaniei poate fi pusă la dispoziția orădenilor din zonă peste noapte, și a comercianților din Piața Rogerius peste zi.

Timp de trei luni nu s-a perceput nici o taxă, pentru ca utilizatorii să se obișnuiască cu ea. Din luna martie însă, Primăria a început să adune ”cash-ul”. Și nu puțin!

Că graba strică treaba se demonstrează încă o dată astăzi, când oricine trece pe acolo poate vedea cum pavajul este deja deteriorat.

„Parcarea este făcută cu credit furnizor, contractul se derulează pe trei ani, cu rate semestriale. Lucrarea este realizată de Construcţii Bihor, în colaborare cu Poliart. E o firmă serioasă cu care noi construim o a doua parcare, sperăm cât de curând să finalizăm şi pe cea de-a treia. Dacă vor mai fi şi altele, le vom construi şi pe acelea”, a spus, la faţa locului, directorul ADP Liviu Andrica.

Cât de serioși au fost muncitorii, se poate observa în imaginile luate astăzi de acolo.

Parcarea a costat 14 milioane de lei fără TVA și asigură 419 locuri de parcare, din care 219 la etaj. Care aduc Primăriei venituri consistente.

Ce bine ar fi dacă investițiile acestea record pentru România ar fi făcute și cu respect față de orădeni și mai ales cu respect față de muncă.

 

Adauga comentariu