150 de milioane de euro pentru legătura Oradiei cu Autostrada Transilvania

Centura Oradiei va avea o legătură la viitoarea autostradă Transilvania. Aceasta va porni din zona intersecţiei cu drumul spre Sântandrei a centurii, va avea o lungime de 20 de kilometri şi va costa aproximativ 150 de milioane de euro. Primăria Oradea efectuează acum studiul de fezabilitate, pe care îl va preda Companiei de Drumuri.
Centura Oradea a fost realizată în 10 ani. O șosea cu patru benzi cu o lungime de 16,5 kilometri, pasaje rutiere, cu un pod nou peste Crișul Repede, ea s-a realizat pe baza unei colaborări între Ministerul Transporturilor, prin compania de drumuri și autostrăzi, și Primăria Oradea.
Cea mai mare parte din finanţări a fost asigurată de Ministerul Transporturilor, atât din fondurile ministerului, dar și prin accesarea de fonduri europene pentru două dintre pasajele realizate. Cealaltă parte, construirea pasajelor de patru benzi, a fost asigurată de Primăria Oradea din fonduri europene.
Oradea se numără, după această investiție, printre puținele orașe din România care reuşeşte să scoată traficul greu din oraș.

 

Adauga comentariu