700 de mii de euro pentru noua Academie de Fotbal din România finanțată de guvernul din Ungaria. Aceasta se va contrui în Satu Mare pentru că în Oradea nu s-a putut

După investițiile masive pe care Guvernul de la Budapesta le-a făcut la Sepsi Sf. Gheorghe și Csikszereda Miercurea Ciuc, premierul maghiar Viktor Orban a ales o nouă localitate din România unde să se costruiască o academie de fotbal.

Din primele informații, aceasta va fi organizată în Satu Mare, pe o suprafață de opt hectare, iar pentru demararea investiției Executivul maghiar a alocat deja 216 milioane de forinți, aproximativ 700.000 de euro.

Conform textului publicat în Monitorul Oficial din țara vecină, decizia 1164/2019 are ca termen de finalizare data de 30 iunie 2020.

Potrivit gsp.ro,  la începutul lunii martie, Orban l-a convins pe Emeric Ienei să-i fie consilier pe probleme de sport. Iar principala temă de discuții dintre cei doi a fost înființarea unei academii pe teritoriul județului Bihor, ceva asemănător cu ceea ce s-a construit la Miercurea Ciuc (Harghita) și la Sf. Gheorghe (Covasna).

Iar dacă la Oradea nu s-a putut pune pe picioare o Academie modernă, aici unde locuiește Ienei, Guvernul de la Budapesta a decis să aleagă Satu Mare!

„Trebuie să fie implicați mai mulți factori, să găsim și foști fotbaliști care vor să fie parte din acest proiect", spunea Ienei.

Județul Bihor e al patrulea în topul celor care conțin cei mai mulți etnici maghiari. Conform recensământului de acum 8 ani, în Bihor erau 138.000 de maghiari, ceea ce înseamnă un sfert din populația județului. Doar în Harghita (257.000), Mureș (200.000) și Covasna (150.000) sunt mai mulți etnici maghiari.

 

Adauga comentariu