Actorul orădean Richard Balint este nominalizat la premiile UNITER. Rezultatele vor fi anunțate într-o zi de 13. Cum stai cu superstițiile, nenea Rici?

Gala Premiilor UNITER ajunge anul acesta la cea de a 27-a ediție, și va avea loc la Cluj Napoca.


Până atunci, juriul alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borș și Mircea Morariu au cugetat adânc cui vor atribui laurii victoriei, și au făcut deja nominalizările.

În concurs au intrat spectacolele care au avut premiera între 1 ianuarie-31 decembrie 2018.

Vestea bună este că actorul orădean a fost din nou nominalizat, de această dată pentru categoria ”Cel mai bun actor în rol secundar”, pentru rolul Mr. Lockhart din spectacolul „Navigatorul” de Conor McPherson, regia Cristian Juncu, la Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

Ceilalți nominalizați la această categorie sunt Alexandru Jitea, pentru rolul Mitch din spectacolul „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga la Teatrul Metropolis, București şi Ionuț Vișan, pentru rolul Medvedenko din spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, regia Andrei Șerban la UNTEATRU, București.

„Navigatorul” este o piesă scrisă de autorul dramatic Conor McPherson în anul 2006. Acțiunea este plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin, în Ajunul Crăciunului. Piesa îl are în centru pe James „Sharky” Harkin, un alcoolic care locuiește cu fratele său orb și în vârstă – Richard Harkin.

Piesa a fost nominalizată la Premiile Tony și Premiul Olivier pentru Cea Mai Bună Piesă.
Juriul final al Galei Premiilor Uniter 2019 este compus din următoarele personalități ale lumii teatrale: Vlad Ivanov – actor, Doina Modola – critic de teatru, Maia Morgenstern – actor, Cristian Pepino – regizor şi Viorica Petrovici – scenograf. Acest juriu va participa la reprezentația spectacolului „Navigatorul” din 13 aprilie, în Sala Mare a Teatrul Național Târgu Mureș.

Acest juriu va participa la reprezentația spectacolului „Navigatorul” din 13 aprilie, în Sala Mare a Teatrul Național Târgu Mureș.

Ziar de Oradea nu are nici o problemă cu superstițiile și speră că nici Richard Balint, motiv pentru care îi dorește mult succes!

 

Adauga comentariu