Afară e vopsit gardul, înăuntru e leopardul. Un cetățean acuză municipalitatea că nu se ocupă decât de zonele centrale și vizibile, în timp ce investițiile de zeci de mii de lei făcute în preajma campaniilor electorale rămân de izbeliște după alegeri

Update:

Răspunsul vice-primarului Mircea Mălan a fost foarte prompt. Deși nu are astfel de responsabilități în atribuțiuni, el a dorit să intre în legătură ceu cetățeanul pentru a afla detalii despre caz și pentru a rezolva orice problemă cu care se confruntă orașul nostru. Așteptăm și efectele ”practice” ale discuției.

 

Ziar de Oradea este prietenul și confidentul orădeanului. Iar cum prietenul la nevoie se cunoște, site-ul nostru stă la dispoziția oricui are o nemulțumire legată de orice domeniu.


Putem fi legătura ta cu autoritățile, sau pur și simplu prietenul căruia poți să-i spui o bârfă.


Așa că, atunci când am fost sesizați cu următorul caz, luăm atitudine. 


Așteptăm orice sesizare de-a ta pe pagina noastră de Facebook, sau la adresa silviu@ziardeoradea.ro


Inaugurate cu surle și trâmbițe, amenajările făcute în urmă cu trei ani de Primăria Oradea pe malul pârâului Peța au fost lăsate în paragină. 


E drept că nici beneficiarii nu s-au preocupat foarte tare de întreținerea sau măcar supravegherea lor, dar nici autoritățile n-au mai verificat starea în care se află acestea. 


La vremea respectivă (aproape de campania electorală) lucrările de amenajare s-au desfășurat pe repede înainte și au fost justificate de utilitatea lor pentru cetățeni și pentru un aspect îngrijit al orașului. 


Cât de îngriită este acum zona de recreere, puteți vedea cu ochii voștri.

Filmarea a fost realizată în zona Aleea Călinului.

Se pot observa coșuri de gunoi vandalizate (cumpărate din banii orădenilor), filigorii vandalizate, și o mulțime de gunoaie și PET-uri.

Mai mult, omul sugerează că Primăria a exclus intenționat această zonă din contractele de curățenie încheiate, preferând să întrețină doar zonele centrale, cu vizibilitate la ”filmări”.

Cetățeanul cu simț civic îi reproșează vice-primarului Mircea Mălan faptul că nu a lăsat în grija nimănui aceste investiții și că s-a bazat doar pe spiritul de voluntariat al orădenilor.

Dar cum bine am învățat din vremea comuniștilor, ce e al tuturor e de fapt al nimănui.

Cetățeanul vine și cu o soluție: să încheie Primăria un contract de colaborare cu Penitenciarul, iar deținuții să fie scoși la curățenie și reparații o dată la 3 luni.

Așteptăm un punct de vedere oficial din partea Primăriei.

Adauga comentariu