Alertă de rujeolă în Bihor. Boala este contagioasă și mortală pentru unul din o mie de bolnavi

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile informează că, în cea de a doua săptămână a acestui an sunt înregistrate aproape 70 de cazuri de rujeolă (pojar), în 8 județe.


Boala este una infecțioasă și duce adesea la complicații. Aproape 60 de decese au fost deja consemnate, cauzate de rujeolă.


Cele mai multe cazuri noi - 24 - au fost înregistrate, în ultima săptămână, în judeţul Iaşi, în timp ce în Neamţ au fost confirmate 24 de cazuri.


Alte şapte cazuri s-au înregistrat în Buzău, şase cazuri au fost diagnosticate în Constanţa, în Bihor au fost confirmate cinci cazuri, iar în Galaţi s-au înregistrat două cazuri noi de rujeolă. Câte un caz s-a înregistrat în Bucureşti şi judeţele Brăila, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.


De la debutul epidemiei în România, cele mai multe cazuri de rujeolă - 4.967 - au fost la copii cu vârsta între un an şi patru ani nevaccinați, iar 3.078 de cazuri s-au înregistrat la copii cu vârsta sub un an, în timp ce 2.395 de cazuri au fost la copii cu vârsta între cinci şi nouă ani.

 

Adauga comentariu