Alex şi bunica lui vor avea o casă nouă

100 de angajaţi ai companiei Smartware din Oradea, majoritatea IT-işti, muncesc în această săptămână pentru a-i construi o casă nouă micuțului Alex şi bunicii lui!

Povestea începe în luna decembrie 2017 când, în presă au apărut articole despre Alex, un copil de 12 ani din Hidişel rămas fără mamă şi crescut de bunica Floare, de 70 de ani, şi aceasta cu probleme de sănătate. Cei doi trăiau în „casa bătrânească” ce a fost construită acum mai bine de 70 de ani, compusă dintr-o cămăruţă de şi un hol în care este săpată o fântână. Pe jos aveau podele vechi de lemn, pereţii plini de găuri prin care mişunau şoareceii şi şobolanii, geamul doar un petic de sticlă, iar mobilierul compus din două paturi, o masă şi o sobă cu plită. În acest context, câţiva voluntari din sat le-au făcut o pardoseală de beton nouă şi le-au schimbat uşile şi ferestrele.

Acum Habitat, împreună cu comunitatea locală, cu sprijinul mai multor companii şi mai ales cu implicarea Smartware în acest proiect, îi vor oferi condiţii decente şi sănătoasei de locuit lui Alex şi bunicii sale, aşa cum fiecare copil şi vârstnic ar trebui să aibă. În doar 5 zile voluntarii vor construi de la fundaţia gata pregătită o locuinţă nouă pentru Alex şi bunica Floare!

Proiectul a început luni, 3 septembrie, cu ridicarea pereţilor, iar voluntarii (în număr de aproximativ 20 pentru fiecare dintre cele 5 zile programate), vor construi cu ajutorul meşterilor de la Habitat pentru Umanitate Beiuş casa cea nouă pentru Alex.

„Sunt foarte bucuros să văd atâţia oameni în curtea mea, care mă ajută să-mi schimb viaţa, aşa cum doar visam, şi mai ales să ştiu că în sfârşit voi avea şi eu camera mea, unde să-i pot invita pe colegii mei să ne facem temele şi să ne jucăm” a declarat Alex Cazaciuc.

Adauga comentariu