Apel la umanitate: Ionu Mihalcea vă cheamă duminică acasă la femeia sărmană de la Ocsko. Vezi în ce condiții inumane locuiește (VIDEO)

În lipsa empatiei și a oricărui interes din partea autorităților, tânărul orădean și-a continuat demersul caritabil prin care a încercat să-i dea o mână de ajutor sărmanei care își vindea lucrurile pe stradă, pentru că nu-i ajung banii să-și plătească o masă în noua Piață 100.


Astăzi a vizitat-o la domiciliu și a rămas îngrozit de ce a văzut acolo.


O locuință improvizată într-o anexă situată undeva în spatele restaurantului Colosseum. 


Bătrâna locuiește acolo cu doi fii și o nepoțică de 12 ani, fără curent electric și fără ca macăr să aibă un buletin provizoriu.


Asta poate să explice lipsa de implicare a Direcției Sociale, care fără acte nu prea poate face nimic. Deși, dacă asistenții sociali ar fi dedicați profesiei, și nu s-ar angaja acolo doar pentru salariu, ar fi putut să o ajute inclusiv în această privință. Bunăvoință să fie!


Deși locuiește în acele condiții mizerabile, nepoțica merge la școală și pare să se descurce foarte bine.


Bunul samaritean din Oradea a mai făcut astăzi un gest umanitar și i-a cumpărat fetiței ceva de îmbrăcat și niște încălțări, să aibă și fetița aia o bucurie în primăvara acesta și să nu-i fie rușine la școală.


Dar Ionu își dorește mult mai mult: puțină preocupare din partea autorităților și poate o firmă sau un om cu dare de mână care să le poată pune la dispoziție fetiței si familiei sale o locuință decentă.


Până acolo mai e cale lungă, dar puteți da și voi o mână de ajutor, duminică la ora 10. O hainuță, niște alimente neperisabile, sau ce credeți voi că le poate fi de folos (pătură, prosoape, orice).


Iar dacă nu puteți, atunci măcar să distribuiți acest articol, pentru ca povestea să ajungă la cât mai multă lume. Asta nu vă costă nimic.


Și Ionu Mihalcea vă mulțumește de pe acum. 

Adauga comentariu