Atenție părinți: nu lăsați copiii pe gheața râurilor și lacurilor. E mare pericol. Același lucru e valabil și pentru pescarii la copcă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana lansează o avertizare pentru a preveni posibile tragedii în acest sezon.


Temperaturile scăzute din ultimele zile au putut crea condițiile ca pe unele lacuri sau râuri să se formeze o pojghiță de gheață.


Oricât de interesant și de tentant ar părea să te dai pe această gheță, ISU atrage atenția și recomandă evitarea activităților recreative pe gheața lacurilor sau a râurilor.


Părinții trebuie să-și supravegheze în permanență copiii, care sunt foarte tentați de acest gen de activități și să le explice la ce riscuri se supun și să le interzică plimbările sau jocurile practicate pe suprafața înghețată a apelor.


Avertizările vin și pentru cei mai copți la minte, în special amatorilor de pescuit la copcă. Stratul de gheață de la suprafață este înșelător si pare mai gros decât este în realitate, așa că recomandarea este să nu riscați să vă înecați și să nu pescuiți la copcă, pentru că oricând vă puteți prăbuși sub stratul subțire de gheață.

 

Adauga comentariu