Bihorul a ajuns în topul destinațiilor turistice din Europa.CNN a scris un articol elogios despre traseele montane și fauna din Apuseni

Multpremiatul și recunoscutul trust de presă CNN a inclus Bihorul într-un top al primelor 17 destinații turistice europene.


Munții Apuseni si satul Vadu Crișului sunt principalele atracții care i-au impresionat pe jurnaliști, care scriu elogios despre aceste locuri catalogate ca fiind printre cele mai frumoase de pe continent.
”Apusenii sunt ideali pentru vacanţe de vară, cu temperaturi răcoroase şi trasee neaglomerate, cu pajişti antice, păduri virgine şi piscuri calcaroase", scrie CNN.


Fauna și traseele Via Ferrata sunt recomandările celor de la CNN pentru turiștii aflați în căutarea relaxării. „Urşi bruni şi lupi pot fi observaţi pe aceste dealuri, deşi este nevoie de răbdare şi ochi ageri ca să-i zăreşti. Căţărătorii pot încerca mai multe trasee Via Ferrata, amenajate pe malul râului, la sud de satul Vadu Crisului”.


Zona este un paradis turistic cu peisaje sălbatice, trasee de biciclete, locuri pentru rafting, şi cele mai multe peşteri şi avene dar şi prima reţea de peşteri speoturistice din România.


N-ar fi nepotrivit ca atunci când îți vei planifica următoarea vacanță să incluzi în opțiunile tale zona care i-a impresionat și îi atrage pe turiștii veniți dela mare depărtare.

 

Adauga comentariu