Bolile de sezon au pus stăpânire pe județ. Nu e alertă, dar se impun câteva recomandări

Aproape 4.500 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare au fost raportate în ultima săptămână la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Bihor.
Asta înseamnă că Bihorul se află la limita superioară a intervalului de valori specific sezonului. Numărul este în scădere față de săptămâna anterioară, când au fost raportate 5612 cazuri, dar dublu față de aceeași perioadă din anul trecut când s-au înregistrat doar 2717 cazuri.
Internare n-au necesitat acum decat 65 de cazuri. Și la capitolul pneumonie şi bronhopneumonie situația este asemănătoare: 769 de cazuri, mai puțin decât săptămâna trecută, dar mai mult decât anul trecut în aceeași perioadă, 627.
Important: evitați expunerea la frig, purtați îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, faceți exerciții fizice moderate, spălați frecvent mâinile cu apă și săpun, folosiți batiste de hărtie de unică folosință în cazul strănuturilor și optimizați-vă regimul de viață printr-o alimentație corespunzătoare.

 

Adauga comentariu