Călătorie cu taxi până la Cluj pe banii CFR-ului. Instanța a decis ca un orădean să primească înapoi banii pe care i-a cheltuit

Curtea de Apel Oradea i-a dat câștig de cauză definitiv unui orădean care  avut de suferit din cauza Societății Căile Ferate Române.


În primăvara lui 2016 au început lucrările de reabilitare la tunelul de cale ferată Bălnaca, între staţiile Şuncuiuş şi Bratca, lucru ce a generat un adevărat haos pentru navetiști.

Sute de oameni au rămas blocaţi în perioada 2-4 aprilie 2016 prin gări, între Oradea şi Cluj Napoca, pentru că CFR nu a asigurat suficiente autocare de legătură pentru călători.

Potrivit adevărul.ro, bărbatul îşi cumpărase bilet pentru trenul rapid Bucureşti-Oradea din noaptea de 2 spre 3 aprilie 2016, la vagonul de dormit, însă pentru că lucrările la tunel nu erau terminate, trenul s-a oprit în Gara Centrală din Cluj-Napoca iar reprezentanţii companiei l-au anunţat că vor continua drumul cu două autobuze a câte 55 de locuri. Până să coboare din tren, autobuzele au fost pline, atât cu oameni, cât şi cu bagaje, orădeanul înregistrând cu telefonul mobil îmbulzeala şi atitudinea angajaţilor CFR care spuneau că nu au cum să-l ajute.


Omul a luat un taxi și a venit până acasă, unde a intentat proces CFR-ului.


Omul a solicitat restituirea contravalorii biletului de tren din gara CFR Cluj Napoca şi până la Oradea, plus 346,01 lei reprezentând transportul taxi, plus daune morale în valoare de 5.000 lei, pentru că, spunea el, după acea călătorie s-a ales cu o răceală care l-a ţinut în concediu medical cinci zile.

În prima fază, Judecătoria Oradea o obligat CFR să-i returneze atât contravaloarea biletului din Cluj până la Oradea, dar şi cei 346,01 lei, contravaloarea cursei cu taxiul, însă nu şi daunele morale solicitate.

Judecătorul a respins însă cererea privind daune moralele morale, arătând că probele depuse de acesta nu sunt suficiente pentru a lega boala pe care a suferit-o de călătoria eşuată din cauza CFR mai ales că, din probele de la dosar, nu reiese că în dimineaţa cu pricina ar fi fost precipitaţii ori alte fenomene meteorologice „de natură a-i deteriora starea de sănătate“.


Acum două zile însă, Curtea de Apel Oradea a dispus ca CFR să-i plătească orădeanului doar banii cheltuiţi pentru taxi şi cheltuielile cu judecata, respingând atât plata biletului de tren, cât şi plata daunelor morale.


Este oricum o victorie semnificativă a cetățeanului împotriva CFR, care ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei de la CFR, pentru că s-ar putea să le dea idei și altor călători.

 


Adauga comentariu