Călin Puia va fi demis săptămâna viitoare. A stat doi ani ilegal pe funcție.

Detașat de la conducerea Direcției Generale pentru Asistență Socială Protecția Drepturilor Copilului pentru că era anchetat administrativ  de o comisie a Consiliului Judeţean, la recomandarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, la Direcția Tehnică a Consiliului Județean, Călin Puia va pierde până la urmă și acest post.


Bătălia politică e lungă și mai mult decât vădită, dar acum se pare că e vorba despre o ilegalitate dovedită.


Aseară, vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Mang a dezvăluit într-o emisiunea televizată că instituția tocmai a aflat că fostul sef al DGASPDC a fost trimis în judecată în decembrie 2016 pentru abuz în serviciu, în urma scandalului uriaș de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea, de pe strada Traian Lalescu.


Potrivit statutului funcționarilor publici, Puia ar fi trebuit să înștiinteze instituția si să fie suspendat de drept, numai că el omis să facă acest lucru.


Lucrurile sunt însă mult mai grave, pentru că Serviciul Juridic a fost informat, doar că emis să țină cont de comunicarea Parchetului. Astfel că, timp de doi ani,  a semnat acte şi a luat banii, a luat salariu, neavând dreptul conform legii, după cum a precizat Mang.


Situația ilegală va lua sfârșit marţi, 15 ianuarie, în şedinţa ordinară a Consiliului Județean, când Călin Puia va fi suspendat până la finalizarea procesului.


Rămâne de văzut dacă va răspunde cineva de la Serviciul Juridic pentru ”omisiune” și ce se va întâmpla cu deciziile semnate de Puia de-a lungul celor 2 ani, pentru că sunt nule de drept.


Călin Puia a fost în centrul mai multor scandaluri de-a lungul timpului, de la suspiciuni de intermediere a unei adopții ilegale de către o familie din Statele Unite a două fete aflate în plasament la Fundația Poarta Bucuriei, până la mușamalizarea abuzurilor nesfârșite la care erau supuși de către supraveghetori copiii cu probleme psihosociale de la centrul de plasament de pe strada Traian Lalescu.


Nici Curtea de Conturi nu l-a ocolit de ”domnul” Puia, care prin două decizii i-a imputat un prejudiciu "cert şi real" de 684.000 lei, realizat între ianuarie 2012 şi aprilie 2015, derivat dintr-un contract încheiat cu Fundaţia Copiii Dragostei.

 

 

Adauga comentariu