Camera Deputaților are în conducere și un bihorean. Este inițiatorul campaniei ”Fără penali în funcții publice”

Din această săptămănă, bihoreanul Suilviu Dehelean este secretarul Camerei Deputaților. El a fost ales în această funcție, beneficiind de sprijinul colegilor săi care au decis propunerea sa în cadrul grupului parlamentar.


Informația apare într-un comunicat de emis astăzi de Biroul de presă al deputatului.


„Decizia colegilor din grupul USR de la Camera Deputaților a fost ca eu să preiau funcția de secretar al Camerei Deputaților și, deci, să reprezint formațiunea în structura responsabilă pentru ordinea de zi și principalale hotărâri administrative.

În condițiile în care am fost ales să reprezint circumscripția județului Bihor în parlament la alegerile din 2016, prezența mea în conducerea Camerei Deputaților garantează bihorenilor că voi veghea ca actele normative care îi vizează direct să fie urmărite și susținute.

Din aceasta noua funcție, prioritatea mea este să solicit deblocarea inițiativei cetățenești Fără penali în funcții publice, inițiativă care zace de cinci luni în sertarele din Parlament sub pretextul xerocopierii listelor de semnături de susținere. USR a demarat această procedură de revizuire a Constituției României, pe calea inițiativei cetățenești, în urma propunerii pe care am făcut-o chiar eu Comitetului politic în luna iunie 2017”.


Ca un prim pas în susținerea demersului său, inițiativa legislativă va fi mâine pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.


Pentru ca această inițiativă să devină realitate ar trebui să fie modificată Constituția României, demers pentru care USR a adunat deja peste 1 milion de semnături.

 

 

Adauga comentariu