Care ar putea fi schimbarea când votantul e complicele “penalului”?

În locul procurorilor, când aș mai instrumenta dosarul câte unui “penal” politic, i-aș pune sub acuzare și pe votanții lui.

Știu, e imposibil, votul este secret șamd. Dar, se arestează câte un primar, șparlamentar, șef de Consiliu județean șamd - și Justiția îl condamnă (cu executare, cu suspendare); acela, în pârnaie fiind, fură o carte sau două zicând că el le-a scris, cu mintea și mânuța lui, i se scad zile din pedeapsă, iese cu banii furați intacți la teșcherea, iar alegătorii lui insistă să-l realeagă.

Puşcăria trece, banii rămân.

Dacă asta nu e complicitate și favorizarea infractorului (chiar și apologia infracțiunii), atunci nu știu ce să mai zic. Complicitate în formă continuată este și când aceștia votează (ca nişte masochiști) numai cu partide care le-au vârât sub nas borfași după borfași, iar ei continuă să-i crediteze cu prima șansă.

Care ar putea fi schimbarea când votantul e complicele borfașului?

Bun, să-i pui pe votanți să-și asume cu muncă în folosul comunității ceea ce a distrus alesul lor este imposibil – chiar ilegal, având în vedere secretul votului. Dar am putea să-i luăm pe membrii partidelor care produc borfași la guvernare și să scoatem de la ei paguba, până se învață să-și filtreze candidații și să ne propună doar ce au mai bun și mai onest, nu pile, cunoștințe și relații. Responsabilizare prin muncă în folosul comunității, până se reformează partidele? Ar fi prea frumos…

Mai mult, am putea să le cerem acestor membri să pună ei în practică, pe munca și pe banii lor, tot ceea ce au promis candidații lor în campania precedentă și n-au realizat. Să aibă voie să participe la noua sesiune electorală numai după ce fac ceea ce, prin candidatul lor, s-au angajat că vor face.

Vise, taică, vise.

Aici vorbim despre o complicitate tălâmbă dintre fomiștii care-și vând viitorul pentru un prezent la pungă de-un kil. După votul din Duminica Orbului în care Ion Ilici Iliescu a fost ales de către “tot neamul, să moară de necaz, Rațiu și Câmpeanu”, am sperat că trecerea vremii va rări șeptelul de asistați – că vor crăpa “stupides people” și au să vină deștepții. Numai că mama proștilor umblă mereu gravidă, iar deștepții și-au cam luat lumea în cap – de aceea avem o Diaspora de 3 milioane de români pe care o batjocoresc, în continuare, borfașii.

Pas cu pas.

De aceea toți borfașii și mincinoșii sunt apărați cu încrâncenare de nucleul dur al asistaților (asistați sunt și funcționarii publici care stau la mila politicienilor să li se dea și produc muncă acră de cât li se dă). Suntem în cercul vicios în care politicienii fac tot posibilul să sărăcească și să idiotizeze țara (de aceea este distrus mediul de afaceri și sunt atâtea taxe și impozite aberante, de aceea a fost distrusă Educația), să-și producă sclavi-votanți, iar aceștia se complac să stea înlănțuiți de către acești nemernici pentru suta de lei în plus la salariu, mititelul gratis de ziua orașului, bericica la pet râgâită în crâng, litrul de ulei și kilul de zahăr de Paște și Crăciun șamd.

Orice e pe gratis.

Numai că tot ce este pe gratis costă de te omoară.

Iar victimele tăcute care nu se bagă că, chipurile, toți sunt o apă și un pământ, că nimic nu se schimbă, sunt cei care mai muncesc – cei care încă nu și-au luat lumea în cap. Banii lor întrețin complicitatea dintre borfași și votaci. Nepăsarea lor și poziția ghiocel în care zac au creat acest sistem

Și nepăsarea, neimplicarea, tot complicitate e.

Şi, gata!

Adauga comentariu