Cazare gratis pentru studenții la IT, în două cămine ale Universității. Din toamna anului viitor, doritorii vor avea la dispoziție 243 de camere

Oradea crește zi de zi, dar administrația este conștientă că expansiunea se va opri la un moment dat.

Planurile de dezvoltare pentru viitor s-au îndreptat de anul trecut către susținerea meseriilor viitorului. Acestea sunt legate intrinsec de IT, un domeniu în care orașul nostru nu excelează. Deocamdată.

Iar ca IT-ul să se dezvolte în Oradea, e nevoie de Universitate și de studenți.

Primăria a pregătit o strategie pentru dezvoltarea și susținerea acestui sector, intitulat ”Realizează-te în Oradea”. Una dintre componentele importante a acestui program este aceea prin care Primăria va oferi burse, cazare și masă gratuite tinerilor talentati în IT, care vor dori să studieze în Oradea.

Astăzi, Ilie Bolojan a anunțat pe pagina sa de Facebook ca s-a finalizat studiul de fezabilitate pentru cele două cămine studențești pe care Primăria le va construi la Universitate.

Vor fi 243 de camere, cu doi studenți în cameră, suprafața construită desfășurată fiind de peste 10.000 de metri pătrați.

După ce se vor obține  toate avizele necesare, consiliul municipal va aproba în cursul lunii iulie indicatorii tehnico-economici.

Apoi va fi organizată o licitație pentru proiectare și execuție, urmând ca în această toamnă să înceapă lucrările de construcție. Constructorii vor avea la dispoziție un an pentru finalizarea lucrării.

”Sper ca în toamna anului următor, studenții care vor veni la specializarea de IT la Universitatea Oradea se vor putea caza în căminele noi în condiții foarte bune”, a scris primarul.

Aceste cămine sunt parte a masterplanului de dezvoltare a campusului universitar și de susținere a IT-ului orădean în anii următori, care mai include și scutirea de impozite pe proprietate timp de 10 ani, pentru dezvoltatorii care vor construi clădiri care să găzduiască birouri pentru firmele de IT.

Merită observat că masterplanul este bine pus la punct în cele mai mici detalii, inclusiv în ceea ce privește promovarea. Ilie Bolojan face publicitate acestui program printr-un clip destul de bine lucrat, pe care îl poți vedea pe pagina lui.

Adauga comentariu