Cine sunt boschetarii din APPC care pretind ca sunt relevanti pentru presa locala clujeana

UM Digi24 e preocupat de trecutul meu jurnalistic. Mai precis, de ce am purtat in trecut razboaie cu jurnalistii din postura mea de jurnalist. Pai, de aia, ca asa e breasla, una vie. Nu trebuie sa fim de acord unii cu altii.

Si de aia, fiindca ii desconsider profund pe "jurnalistii" din APPC - Asociatia papagalilor de presa din Cluj. Cam 7 la numar, ca restul sunt trecuti pe foaie la cantitate. APPC nu exista in realitate, nu e relevanta ca asociatie, e doar o carcasa oengistica. EU sunt relevant, caci articolele mele sunt citite de zeci de mii de oameni pe saptamana. Ziar de Cluj e relevant, caci redactia pe care o patronez e LIDER de audienta in Cluj, si asta pe cifre. Peste 330 000 de cititori unici au urmarit ziarul nostru doar saptamana trecuta. Asta pentru ca jurnalistii angajati la Ziar de Cluj sunt inteligenti, muncitori si fac cu adevarat presa.

Din aceasta postura de lider al audientei, imi permit sa ii fac boschetari de presa pe cei 7 din APPC, care nu se sfiesc sa injure PSD sau sa o demonizeze pe Dancila, dar care nu uita sa intrebe daca e posibil sa suga si ei ceva bani din campania electorala ce va sa inceapa. De la PSD.

Eu nu-s politician, sunt jurnalist. Cu 20 de ani de munca in investigatii, din mana mea au iesit anchete care au trezit interesul national: cazul Pomohaci, cazul Raed Arafat si ambulantele date in exclusivitate in licitatii firmei amicului sau din facultate, cazul chirurgului Mihai Lucan. Si multe altele. Nimeni nu imi poate interzice sa fiu jurnalist, nicio lege, niciun alt ziarist, niciun politician, si spun asta exact din postura unui om care a acceptat sa lucreze pentru un proiect politic. Aaa, ca e ciudata postura mea, pot sa va inteleg. Dar nu ma intereseaza dilemele voastre. 

Haideti insa sa va spun cine sunt papagalii din APPC care se caineaza unii altora:

 

- Cosmin Puris - jurnalist-facturist care apare in referatul DNA Cluj din 2014 care surprinde un episod misto: un consilier judetean PNL ia mita si apoi o imparte cu jurnalistul Cosmin Puris caruia ii plateste mai multe "facturi":

"Astfel, din probele de la dosar rezultă că suspectul Petran Ioan s-a despărţit de suspectul Davidescu Gabriel în jurul orei 14.00, iar la orele 14.37, respectiv 14.45, a luat legătura cu numitul Lupuşor Călin, căruia i-a efectuat o plată de 2.000 euro pentru materiale publicitare din campania electorală în derulare şi cu numitul Cosmin Puris (reprezentant al Editurii Napoca), căruia i-a plătit mai multe facturi. “, se arată în referatul DNA.

 

- Cosmina Fernoaga - jurnalist-facturist care are o procedura de lucru interesanta: mai intai critica si, dupa ce primeste reclama, tace. De exemplu, cand finul lui Boc si-a ridicat un bloc turn ilegal in mijlocul Clujului, a criticat cu vehementa.

Dupa ce si-a primit cashul de reclama, liniste.

- Remus Florescu - un "jurnalist" in solda Adevarul, se prezinta ca presedinte al APPC, el fiind ales ca presedinte fara cvorum, caci asociatia oricum nu are membri activi decat 7. Un gangav, nu poate sustine nici macar un discurs coerent in public. Sa il urmarim:

- Tiberiu Farcas - un batranel de 50 de ani care, din postura de impostor al breslei, face pe marele jurnalist. E un analfabet. Efectiv, nu stie scrie in limba romana, i-am fost editor ani de-a randul. Daca ii dau o dictare, face 15 greseli intr-un paragraf. A furat acum cativa ani banii APPC, efectiv i-a ciordit, si numai dupa ce a fost amenintat cu dosar penal i-a adus inapoi

- Mihai Bacalu, jurnalist fara ziar, nu are loc de munca, si-a luat un domeniu .ro unde scrie aberatii tabloide din Justitie

- Vasile Magradean - corespondent Mediafax, ne-a FURAT exclusivitatile mie si colegilor mei ani de-a randul. E un hot de presa, o voi dovedi in instanta. A furat munca mea si a colegilor mei mai mereu, iar sefii lui au acceptat asta.

- Romeo Couti - seful TVR Cluj - o amiba profesionala care azi pupa in fund PNL, maine PSD, cu singurul scop sa ramana in functie. Azi, la pupat in fund e Doina Gradea, sustinuta in mod inexplicabil de PSD. Couti toaca sute de mii de lei din banii publici pe proiecte editoriale fara relevanta. Am scris anchete in serie despre activitatea lui.

- Sorin Grecu - alcoolist, nu trebuie dovezi, il puteti vedea zilnic rupt in carciumi

- Vasile Manu, jurnalist impostor care are un domeniu .ro unde pretinde ca face presa. Nu are redactie (redactia Ziar de Cluj patronata de mine este cea mai mare din oras - 8 jurnalisti), si a devenit celebru cand a acceptat 12 euro de la o agentie de publicitate sa publice un advertorial despre jucarii sexuale.

 

Ati inteles acum cine sunt "membrii" APPC?

Adauga comentariu