Cresc salariile, cresc din nou și taxele de parcare. Dar și unele tarife din cimitir

Pentru că că a crescut salariul minim pe economie și pentru că statul a scumpit gazul, Consiliul Local a votat săptămâna trecuta o Hotărâre prin care începand cu 1 ianuarie 2019 se majorează taxele și tarifele pentru serviciile prestate de direcțiile și societățile comerciale ale orașului.
Taxele de parcare și de ridicare a mașinilor sunt primele care se majorează. Taxa pentru parcarea plătită anticipat, cu cu cardul pe mobil sau cu apel la 0359710140 sau cu „tpark”pe bază de voucher pentru 30 de minute, una și două ore, crește cu peste 15 procente. De asemenea, taxa achitată anticipat, înainte de ora 12:00, pentru o zi crește de la 20 la 25 de lei. La fel ca și abonamentele pentru locurile albe, cel pentru o lună va crește de la 85 lei la 90 lei,iar pentru un an va fi 900 lei, față de 870, cât e azi. Abonamentul pentru parcare de domiciliu crește cu 20%, ajungând la 120 lei pe an. Taxele pentru ridicarea mașinii cresc și ele: pentru eliberarea mașinii dacă nu s-a început procedura de ridicare – 200 de lei față 150 lei acum, ridicarea și transportul în parcarea primăriei – 400 de lei de la 300, azi iar taxa de staționare în aceasta va fi de 3 lei pe oră, față de 2 lei azi.
Taxele pentru serviciile prestate în Cimitirul Municipal cresc cu minim 12 procente. Pentru salubrizarea mormîntului vei plăti de acum 200 de lei , față de 45, cât era până acum. E cea mai mare creștere, cu toate că Administrația Domeniului Public e cea mai profitabilă dintre societățile orașului.
Crește și prețul biletelor de intrare la ștrand, atât la Aquapark, cât și la ștrandul Ioșia. Nici grădina zoologică nu e exceptată de la ”rentabilizare”, accesul fiind mai scump cu trei lei. Taxa de adopție a unui animal se dublează, până la 200 de lei, iar plimbarea cu poneii va fi mai scumpă cu 5 lei. În plus se desființează biletele familiale.
Justificarea acestor majorări este majorarea cvasigenerală a tarifelor prin creșterea costurilor în general, cu forța de muncă, cu energia electrică care s-a scumpit cu 20% și cu scumpirea materialelor, în general.

 

Adauga comentariu