Cum să fii bunul gospodar pe munca orădenilor: aceştia sunt obligați să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare

Scoasă din hibernare, Poliția Locală reamintește cetăţenilor municipiului Oradea obligaţiile pe care le au, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliul Local 873 din 2018, art. 41, 42 şi la art. 43.

Având în vedere sezonul rece şi depunerile de zăpadă, respectiv formarea gheţii, cetățenii sunt obligați, prin HCL, să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor care fac parte din asociaţie, să asigure meținerea condițiilor de circulație în siguranță a pietonilor prin îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuare din dreptul imobilelor in care locuiesc sau spațiilor deținute cu orice titlu, spații în care îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri.

De menționat faptul că nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amenzi de la 500 la 2.500 lei.

După ce le-au reamintit obligaţiile celor consideraţi leneşi, Poliţiştii locali îi felicită pe cetăţenii municipiului care „au dat dovată de spirit civic şi iau toate măsurile necesare pentru salubrizare împrejurul imobilelor”, „gest pe care ne-am dori să îl regăsim în acţiunile tuturor cetăţenilor din municipiul Oradea”, după cum mai transmit reprezentanții Poliției Locale.

Genial rămâne, totuşi, modul în care a rămas imprimat în mentalul autorităţilor faptul că cetăţeanul trebuie să facă muncă patriotică, deşi există firme plătite să facă deszăpezirea. Şi cum municipalitatea nu prea se achită de obligaţiile sale în ce priveşte acele imobile şi acele sapţii (alei în parcuri, de exemplu) care sunt în proprietatea sa. În rest este bine de ştiut că trotuarul din faţa blocului şi al casei este al locatarilor blocului şi al proprietarilor casei când trebuie întreţinut, dar devine proprietatea administraţiei publice locale când este ca cetăţeanul să fie amendat dacă îl foloseşte în alte scopuri decât de trotuar. De exemplu, ca parcare.

 
 
 

Adauga comentariu