Dacă intenționezi să mergi în Franța, îți recomandăm să amâni călătoria. MAE a emis o avertizare

Pare că Jandarmeria din Hexagon nu e chiar atât de eficientă ca a noastră. Chiar dacă a dat cu gaze, ba chiar și cu pulanul, francezii nu se lasă intimidați și protesteaza masiv în toate regiunile(inclusiv Teritoriile de peste Mări) împotriva majorării accizei la combustibili. De mai multe zile, traficul rutier este serios afectat de blocaje organizate atât de transportatori, cît și de pietoni.Sunt posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, ale porturilor, aeroporturilor, căilor ferate şi rafinăriilor, potrivit unui comunicat al MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Adauga comentariu