De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! Liderul unei asociații de autism le bate creștinește obrazul politicienilor

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa,Ana Dragu, propune politicienilor un curs de conştientizare privind autismul, după ce acest termen a fost folosit în sens negativ de către tot mai mulţi oameni politici.


Cel mai recent, președintele Kalus Johannis și premierul Viorica Dăncilă. Ana Dragu a declarat corespondentului MEDIAFAX, că doreşte chiar să meargă la o şedinţă de Guvern în care să le explice ce înseamnă autismul, fiind mare nevoie să înţeleagă politicienii cât rău fac folosind peiorativ acest termen.
”Propun politicienilor un curs de conştientizare a tulburărilor din spectrul autism, cred că cu toţii au nevoie de o minimă educaţie antidiscriminare şi sunt dispusă să le ţin acest curs. Mă ofer să merg la Bucureşti, chiar să merg la o şedinţă de Guvern în care să explic ce înseamnă autismul. Este mare nevoie să înţeleagă cât rău fac folosind peiorativ acest termen. Este un abuz care se face referitor la acest termen, vedem că, de zece ani, politicienii folosesc acest termen cu sens exclusiv peiorativ. Orice politician responsabil ar trebui să încerce să înţeleagă ce înseamnă, de fapt, autismul”, a spus Dragu.


În loc să-i reclame la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării(care fie vorba între noi, în alte cazuri sar ca arși și se autosesizează), Anca Dragu le găsește circumstanțe atenuante. Dacă politicienii nu au proprietatea termenilor, aceştia nu pot controla cuvintele care le ies pe gură.


”Ne aşteptăm la mai mult de la politicieni, pentru că ei dau tonul. Dacă un politician care are o funcţie la nivelul statului român foloseşte termenul autism în sens negativ, acesta va fi preluat şi de alte persoane. Majoritatea oamenilor se informează de la TV din păcate şi dacă aud în mod repetat că autism înseamnă ceva nasol, sigur că nu au cum să fie toleranţi. Persoanele cu autism au anumite calităţi pe care le-am dori politicienilor, cum ar fi sinceritatea, onestitatea, atenţia la detalii. Le cerem să găsească alt cuvânt, cred că cuvântul politician ar fi cel mai potrivit”, a mai spus preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa.


Ana Dragu a întocmit şi un material care include declaraţii ale unor politicieni care, în discursurile lor de-a lungul anilor, au folosit cuvântul ”autism” în sens negativ: ”Crin Antonescu, 8 aprilie 2011: A adopta legislaţie care afectează direct viaţa şi profesia a milioane de oameni fără nicio formă de dialog social (...) înseamnă o formă foarte periculoasă de autism politic", Mihai Răzvan Ungureanu în 2004 - “România s-a transformat în fieful liderilor iresponsabil şi incapabili. Autismul politic a devenit paradigmă pe scena politică. Un sfert din clasa politică românească afişează habarnism, incompetenţă şi lipsă de profesionalism, este coruptă şi slab pregătită”, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ”poziţiile lui Crin Antonescu de după rezultatele parţiale sunt ale unei persoane care suferă de autism”.


Vezi detalii:

https://www.stiripesurse.ro/un-lider-al-unei-asociatii-de-autism-propune-politicienilor-un-curs-de-constientizare-privind-autismul_1312711.html

 

Adauga comentariu