Din primăvară, peste 100 de șantiere vor sufoca traficul din oraș. Din vacanța de vară bulevardul Magheru se va inchide total

Anul acesta vor demara în Oradea ample proiecte de investiții. Asta pentru că până în anul 2020 Primăria are în plan să deruleze contracte a căror valoare se ridică la 300 de milioane de euro.

Lăsând la o parte faptul că Ilie Bolojan vrea să reabiliteze toate clădirile din centrul orașului, motiv pentru care vor fi schele pe zeci de clădiri, cea mai deranjantă lucrare va fi cea care prevede lărgirea Podului Dacia și amenajarea subtraversării pe sub Bulevardul Magheru.
Lucrările vor genera disconfort, dar la final acestea vor schimba faţa oraşului", spune primarul Ilie Bolojan, citat de ebihoreanul.


În prima fază, traficul va fi doar restricționat, dar odată cu vacanța de vară întreg Bulevardul Magheru se va închide total.
De trafic restricționat vom avea parte și în Piața Ferdinand, care intră în reabilitare(inclusiv infrastructura de utilități) iar străzile adiacente Libertății, Nicolae Grigorescu și Aurel Lazăr vor deveni pietonale.


Parcarea subterană de pe strada Independenței va trebui finalizată până la finalul anului. Tot anul acesta, undeva în semestrul 2 se va începe lucrul și la parcarea subterană din Centrul Civic. Alte parcări, supraetajate de data aceasta, vor fi construite la stadionul Voința și la magazinul Crișul.
Parcul 1 Decembrie intră și el în reabilitare, iar extinderea liniei de tramvai pe traseul Auchan-Cantemir va provoca desigur mult deranj.


Nici in afara orașului nu va fi mai ușor. Traficul va fi afectat și serios îngreunat de construirea celor două pasaje supraterane (în dreptul Pieței 100 și pe Calea Borșului) dar și de lucrările care vor începe în zona Podgoria pentru realizarea drumului de legătură cu Oșorhei.


În plus, locuitorii din Nufărul vor simți pe pielea lor consecințele înlocuirii rețelelor de termoficare pentru alimentarea cartierului cu apă geotermală.


În zona Guternberg și a Gării Ioșia vor începe lucrările de asfaltare a străzilor și se vor amenaja 2000 de locuri de parcare.


Una peste alta, aproximativ 100 de lucrari vor fi derulate simultan de către Direcția Tehnică a Primăriei. Până acum recordul a fost de 60.

 

Adauga comentariu