DNA Oradea investighează posibile fraude în cazul finanțarii Festivalului Cultural Varadinum

Suspiciunile  s-au născut în urma unui control al Curții de Conturi în 2017 la Consiliul Județean, control în urma căruia s-ar fi constat un prejudiciu de 60 de mii de lei, recuperat însă.

Cu câteva luni înainte, Consiliul Județean Bihor cofinanțase cu 100 de mii de lei programul cultural ”Festum Varadinum”.


Președintele Consiliului Județean, Pasztor Sandor a declarat pentru bihon.ro că nu au fost vizate chestiuni de corupție, ci mai degrabă administrative.


Anul trecut, DNA a solicitat printr-o adresă documente din care să reiasă modul în care funcționează programul de cofinanțare a proiectelor în cadrul instituției acte despre cofinanțarea Festivalului Cultural „Festum Varadinum”.


Tot bihon.ro scrie că DNA Oradea cercetează modul în care Consiliul Județean a finanțat proiectele mai multor ONG-uri, între care și Fundația  Culturală Varadinum, care este prezidat de udemerista Koncsek Zita, fost director al Direcției pentru Protecția Copilului (DGASPC) Bihor, când președinte al Consiliului Județean era Kiss Alexandru.


Până în acest moment, DNA nu a confirmat că Pasztor Sandor ar avea vreo calitate în acest dosar, dar cum faza cercetării penale este nepublică, și ținând cont de ”metehnele” DNA în anii electorali, nu e exclus să ne trezim cu ”susrprize”.


Deocamdată, DNA Oradea a transmis prin biroul de presă un răspuns celor de bihon.ro:


„În acest moment, persoana la care faceți referire nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar aflat pe rolul DNA – Serviciul teritorial Oradea”.

Să fie oare asta o ”explicație” pentru neașteptata schimbare de atitudine a UDMR în ceea ce privește legea bugetului poziția afirmată de Kelemen Hunor vis-a-vis cu Ordonanța amnistiei? Întreb pentru un prieten.

 

Adauga comentariu