DSVSA interzice pârjolitul porcului la un festival care promovează tocmai tradiția de Ignat

Ca la noi la nimenea! Sau cum distruge statul tot ce construiește întreprinzătorul privat.
Sâmbătă și duminică se desfășoară în parcarea Era Park cea de a 5-a ediție a festivalului concurs D’Ale Porcului, o manifestare la care sunt așteptați peste 10 mii de vizitatori.
Organizatorii s-au pregătit cum se cuvine, la fel ca în fiecare an, pentru ca atmosfera să fie așa  cum s-au obișnuit deja oamenii. Doar că anul acesta, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor a informat staff-ul că, dacă vor permite concurenților să pârlească porcii, va fi nevoită să aplice amenzi.
Nici o explicație pentru această interdicție, nici un articol de lege invocat. Am încercat să aflăm care este prevederea legală care interzice acest lucru, dar nu am găsit decât o Hotarâre de Consiliu Local, dar nu din Oradea ci din Galați, care sancționează gătitul pe domeniul public și murdărirea acestuia.
La Oradea nu este cazul, organizatorii avand toate avizele necesare pentru un astfel de festival. În lipsa unor precizări din partea DSVSA, nu ne rămâne decât să concluzionăm că e vorba de fapt doar de dorința funcționarilor de a pune bețe în roate întreprinzătorilor. Că la ce altceva se pricep ei?
Probabil că anul viitor, festivalul se va ține chiar fără porci, mai știi?

 

Adauga comentariu