Duckadam de Sorbonica: celebrul portar are o replică aproape identică la Universitatea din Oradea

Dacă a ajuns un portar de instituție să-i bată obrazul unui profesor universitar pentru că a depășit cu 2 minute ora de plecare acasă, atunci înțelegem de ce ”diplomele false” de la Oradea sunt mai importante decât școala care se face aici.


Mă rog, să nu generalizăm pentru că sunt foarte mulți profesori care își fac bine treaba și mulți absolvenți care au dovedit că sunt valoroși.
Dar așa, de dragul ideii!


Dacă vine portarul peste tine și te urechează, pentru că ai stat ”peste program”, chiar și 2 minute, și te dă ”în șuturi” afară, sub amenințarea că te închide acolo dacă ”execuți” , apoi e clar că aici e mai important personalul auxiliar decât profesorii. Decât studenții. Decât chiar Universitatea!


Pentru că, nu-i așa, scoala asta există doar ca să își ia unii salarii. Și dacă studenții sunt tot mai puțini din cauza multor motive asemănătoare, nu-i nimic! Mărim taxele! Ca să ne ajungă nouă salariile. 

Pentru că doar asta contează: salariile unor piloși, locul de muncă al unor pierde-vară, și confortul celor cărora le place să taie frunză la căini. Pe bani frumoși. Și fără ore sau minute suplimentare. 


Vrei școală? Marș acasă, că s-a inventat de mult învățământul la distanță. 


Povestea e în felul următor: un profesor, care ar fi trebuit să încheie cursul la ora 21, s-a luat cu vorba și pătruns de intensitatea subiectului a uitat să se uite la ceas. La fel ca și studenții care îl urmăreau cu același interes.


Au fost aduși ”cu picioarele pe pământ” de portarul instituției, care le-a comunicat că e ora închiderii, că a închis deja ușa laterală, a închis și parcarea, și dacă nu pleacă urgent vor fi închiși acolo peste noapte.


Degeaba a încercat bietul profesor să aducă în apărare patru replici: portarul le-a parat pe toate. Exact cu Duckadam!

 


Adauga comentariu