După audieri, urmează controlul și ancheta: noul șef al DNA a dispus control la Oradea și a sesizat Inspecția Judiciară

Proaspăt instalat la interimatul DNA, Călin Nistor ia primele măsuri în cazul scandalului procurorilor anchetați de secția pentru magistrați a Parchetului General.


El a dispus efectuarea unui nou control, după celelalte două de anul trecut, și a sesizat Inspecția judiciară să verifice dacă s-au săvârșit abateri disciplinare de procurorii audiați ieri la București.


Praful aruncat în ochii opiniei publice constă tocmai în faptul că nici unul dintre cei cinci procurori nu a fost nici măcar suspendat din funcție până la clarificarea situației.


La un control anterior, dispus de Anca Jurma, singura măsură luată a fost neprelungirea mandatului șefului interimar de la Oradea de atunci Adrian Muntean. Atât.


De data aceasta, pare că lucrurile merg ceva mai departe și a fost sesizat si Consiliul Suprem al Magistraturii pentru a ancheta situația de la Oradea.


Rămâne de văzut dacă aceste măsuri dispuse de Călin Nistor sunt doar pentru a calma nervii opiniei publice și a salva aparențele de legalitate, sau dacă într-adevăr, se dorește aflarea adevărului și pedepsirea vinovaților.


Iată comunicatul DNA, emis astăzi:

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

10/01/2019

Operator date nr. 4472

Nr.10/VIII/3

 

 

COMUNICAT

          În continuarea comunicatului nr. 2/VIII/3 din 05 ianuarie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

          În temeiul prevederilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată,ale art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioară a Direcției Naționale Anticorupție, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 1643/C/2015 și ale dispozițiilor art. 3 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2002, coroborate cu dispozițiile art. 85 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată,

          Procurorul șef adjunct, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA, domnulNistor Călin, a dispus efectuarea unui control la Serviciul teritorial Oradea, având ca obiect activitatea de urmărire penală desfășurată de procurorii din cadrul acestei unități de Parchet în cauzeledespre care se face vorbire în înregistrările apărute în spațiul public.

          Precizăm că, după finalizarea acestei activități, se vor dispune măsuri în funcție rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie.

          Totodată, a fost sesizată și Inspecția Judiciară din cadrul CSM pentru a verifica posibile abateri disciplinare săvârșite de  procurorii din cadrul Serviciul teritorial Oradea.

         

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

 

Adauga comentariu