Europarlamentarul bihorean Emilian Pavel solicită Finlandei să renunțe la Președinția Rotativă, care ar trebui să înceapă la 1 iulie

Nu e glumă, e o solicitare publică, dacă ținem cont că Facebook e considerat spațiu public.

Iar declarația a fost făcută într-o postare pe contul oficial al europarlamentarului, în contextul în care social-democraţii și-au proclamat victoria în alegerile parlamentare de ieri, după numărarea a 97% din voturi, în timp ce Partidul Finlandezilor, antimigranţi, s-a situat pe locul al doilea.

Social Democraţii vor avea 40 din cele 101 locuri ale Parlamentului, cu unul mai mult decât Partidul Finlandezilor, care înaintea alegerilor avea 17 locuri.

Prezenţa la vot a fost de 72%.

”Fac un apel la responsabilitate catre Guvernul interimar al Finlandei si ii rog sa renunte la Presedintia Rotativa care ar trebui sa inceapa pe 1 iulie! Nu ne putem permite sa pierdem 6 luni cu incertitudini politice la Helsinki! Mai mult decat atat, o eventuala includere a extremei drepte intr-o noua constructie a majoritatii guvernamentale in timpul Presedintiei Rotative a Consiliului UE, nu poate fi benefica Proiectului European!”, a scris Emilian Pavel pe contul său.

Bihoreanul face aluzie la scandalul dintre PSD și Președinție, care sugera înainte de preluarea mandatului de către țara noastră că nu suntem pregătiți și că ar trebui să renunțăm la Președinția Rotativă în favoarea următoarei tări, adică Finlanda, de la 1 ianuarie.

Emilian Pavel acuză jocurile politice de la Bruxelles, în care s-a amestecat și Klaus Johaniss și ripostează cu un sumar al lucrurilor realizate de echipa românească până acum, în calitate de deținătoare a actualei Președinții Rotative.

”Am inchis 90 de dosare, din care mai mult de 60 sunt legislative! Am organizat sute de intalniri, la nivel de inalt si de experti, care au demonstrat seriozitatea si profesionalismul ROMANESC! ”, susține bihoreanul.

Cu siguranță esst o ”contră politică”, pentru că în afara efectelor de imagine, dorința lui Emilian Pavel ca în următoarele 6 luni funcția de coordonare a Consiliului Europei să revină tot țării noastre este doar o utopie. În cazul în care Finlanda chiar ar renunța, funcția ar reveni următoarei țări, în nici un caz României.

Emilian Pavel este în pre-campanie electorală pentru un nou mandat de europarlamentar, și chiar dacă este doar pe locul 14, el a fost alături de șeful PSD în echipa restrânsă prezentată la un post e televiziune imediat după stabilirea listei finale de candidați pentru alegerile din 26 mai.

Ceea ce sugerează că social-democrații au ”planuri mari” pentru aceste alegeri.

Mai rămâne doar ca ”socoteala de acasă” să se potrivească cu cea a alegătorilor din târg.

 

 

Adauga comentariu