Evitați aglomerația la ghișeele Primăriei și plătiți online. E mai comod, mai rapid și mai ieftin

Luna martie nu e doar luna în care vine primăvara  sau în care sărbătorim femeia, e și luna în care ne scăpăm de niște bani pe care îi datorăm de la naștere statului.


Pentru că două lucruri sunt sigure atunci când te naști: primul e că că odată și odată vei muri, iar al doilea că vei plăti taxe.


Mă rog, unii mai fentează cel de al doilea principiu, dar în majoritatea lor orădenii sunt buni platnici, așa cu m au dovedit-o în fiecare din ultimii ani.


Sfârșitul lunii martie înseamnă și data scadentă pentru plata taxelor și impozitelor locale aferente semetrului întâi, și tot din experiența anilor trecuți știm că în această perioadă lumea se înghesuie la ghișee pentru a beneficia de bonificația acordată de Primărie.


Două lucruri sunt de amintit aici: primo, că anul acesta 31 cade într-o zi de duminică, adică zi nelucrătoare, motiv pentru care Direcția Economică din cadrul Primăriei a anunțat deja că s-a prelungit termenul de plată până luni, întâi aprilie,(deci, no stres), iar secundo, cei care plătesc online beneficiază de o bonificație suplimentară de 3%, față de cei care plătesc la timp la ghișee.


Cu alte cuvinte, îndemnul perceptorilor municipalității este să folosiți instrumentele online puse la dispoziție. Mai ales că, prin tragere la sorți, se oferă și un premiu pentru a stimula această modalitate de plată. E vorba despre o zi de distracție la Aquapark Nymphaea, împreună cu familia.


În aceste zile deja au crescut timpii de așteptare la ghișeele din Piramidă, în special între orele 10 și 13, motiv pentru care e mai bine să folosiți sistemul de plată online, accesibil pe site-ul primăriei www.oradea.ro la secţiunea "Plăţi online" sau pe www.ghiseul.ro, dar și plata la unităţile Direcţiei de Poştă și ale C.E.C., conform orarului fiecărei unităţi.

În cadrul Centrului de Relații cu Publicul din Primăria Oradea funcționăm cu efectiv de personal complet, programul fiind de luni până joi între orele 07.30 - 18.00 iar vineri între orele 07.30-15.30.


Nu uitați că de săptămâna trecută aveți la dispoziție un automat selfpay, prin intermediul căruia puteți achita 30 de taxe cu valoare fixă, pentru eliberarea de certificate, avize sau autorizații în următoarele domenii: urbanism, economic, juridic, arhivă, căsătorii, divorț, agricol, patrimoniu și tehnic.


În final, vă reamintim că bonusurile pentru plata la timp a taxelor si impozitelor este de 5% pentru plata efectuată la ghișeu, la C.E.C. sau prin POS, și de 8% dacă plata se face online.

 

Adauga comentariu