EXCLUSIV Cunoscutul avocat MATEUŢ, transformat în martor într-un dosar penal, pentru ca să îşi piardă clientul!

Un nou exemplu de practici ilegale ale procurorilor DNA iese la iveală.

Procurorul Adrian Valentin Muntean a depus la dosar, în cazul patronului UNICARM, o înregistrrare dintre client și avocatul său, pentru ca acesta să nu-l poată apăra.

Astfel, maestrul Gheorghiță Mateuț a fost transformat cu forța din apărător în martor.

Adică n-a respectat confidențialitatea client-avocat, cu scopul vădit de a-i șubrezi apărarea. Asta în condițiile în care maestrul Mateuț înregistra victorie după victorie în procesele deschise succesiv de DNA.

Noroc că mai există ”judecători onești”-după cum s-a exprimat aseară la ieșirea de la audieri Ciprian Man- care au sesizat monstruozitatea juridică a situației și a eliminat proba din dosar.

Pentru că avocatul Gheorghiță Mateuț nu e oricine, bun cunoscător al legii penale si a procedurii,  nu tolerat abuzul și l-a sesizat pe superiorul lui Muntean, Ciprian Man la aceea vreme, care l-a ”albit”. Apoi a sesizat DNA structura centrală unde, ce să vezi ajunsese și Ciprian Man. Rezultatul a fost același.

S-a făcut și o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, aceasta a ajuns la Inspecția judiciară, care a clasat și ea sesizarea.

În final, avocatul Mateuț a reclamat la CEDO și așteaptă soluționarea. Care nu poate fi decât în favoarea sa.

Iar de plătit vor plăti tot fraierii de contribuabili.

Vezi articolul colegilor de la ziardecluj.ro,aici:

https://www.ziardecluj.ro/exclusiv-practica-din-dna-oradea-cunoscutul-avocat-mateut-transformat-martor-intr-un-dosar-penal-pentru-ca-sa-isi-piarda-clientul

Adauga comentariu