Explozia de la Ștei este accident colectiv de muncă. S-a deschis și un dosar penal

Patru persoane sunt în continuare în stare foarte gravă la Sectie de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Oradea, după explozia de aseară de la stația de încărcare a buteliilor din orașul Ștei.


Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a emis astăzi un comunicat de presă din care aflăm că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș au deschis un dosar penal vizând mai multe infracțiuni.


Între acestea, vătămare corporală din culpă, distrugere şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.


"În urma producerii deflagraţiei, hala unde îşi desfăşurau activitatea personalul de serviciu a suferit degradări, respectiv distrugerea instalaţiilor de îmbuteliere a gazului şi a geamurilor, urmate de un incediu, în urma căruia 7 persoane au suferit traumatisme, respectiv arsuri, dintre care 4 sunt în stare critică, sedaţi şi ventilaţi mecanic, având arsuri de căi respiratorii, la nivelul feţei şi a membrelor superioare de gradul 1 si 2 A", se precizează în document.


În paralel și Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă, dat fiind că este vorba despre un accident colectiv de muncă soldat cu rănirea a 7 persoane, dintre care 4 sunt în stare gravă.


Astăzi, echipaje complexe de procurori, poliţişti, inspectori ai ISU şi de la ITM Bihor au mers din nou la punctul de lucru al firmei, pentru cercetări, încercând să stabilească dacă evenimentul s-a produs din cauza unei erori umane, a unei neglijenţe sau a unei defecţiuni.


Șeful ITM Bihor, Marius Rotar a declarat pentru ebihoreanul: ”acum se strâng date. Începând de mâine se va forma o comisie specială care va fi coordonată de un reprezentant al Inspecţiei Muncii din Bucureşti. Aşa prevede procedura în cazul accidentelor colective de muncă".


Referitor la starea răniților, aceștia sunt 7 la număr și sunt internați la Oradea, patru dintre ei fiind într-o stare la ATI, iar echipă de medici a stabilit că deocamdată nu trebuie transferați.


Nici unul dintre ei nu are viața în pericol, dar la unul dintre ei s-a confirmat existenţa arsurilor pe căile respiratorii. Ceilalți doi sunt investigați în continuare.

Adauga comentariu