Fapte nu vorbe: impresionat de sărăcia unei bătrâne sărmane din Oradea, un tânăr face apel la prietenii săi, să o ajute, după ce a făcut el primul pas

Un tânăr orădean a dat dovadă de compasiune și a ajutat o sărmană din Oradea, care încerca să-și câstige banii pentru o pâine vânzând la colțul străzii puținele lucruri pe care le mai are.


Întrebată de ce nu își vinde lucrurile la Piața de vechituri (noua Piață 100), bătrâna a răspuns că nu are bani să-și plătească locul.


Iar asta e destul de trist. S-au cheltuit sume imense pentru a transforma o piață tradițională destinată oamenilor săraci într-un loc destinat exclusiv comercianților și samsarilor de mașini vechi, aduse de prin străinătățuri.


Ionu Mihalcea(care după nume si fotografii pare a fi fiul jurnalistului Victor Mihalcea) n-a stat mult pe gînduri, a mers și a umplut o plasă cu de-ale gurii și a dat-o femeii, care de recunoștință a vrut să-i sărute mâna.


Samariteanul a făcut un apel către prietenii și cunoștințele sale să vină și ei să o ajute, sau măcar să distribuie filmarea făcută de prietena lui, că poate-poate s-or mai găsi oameni în lumea asta mare.


Pentru puterea exemplului, pentru empatie, compasiune și buna creștere de care dă dovadă, pentru caracter, ziardeoradea.ro îi acordă titlul de omul lunii și premiul ”Jos pălăria”. Felicitări!

Adauga comentariu