Fostul vice-primar al comunei bihorene Holod, Ioan Adrian Mânz a fost găsit incompatibil

Mai bine mai târziu decât niciodată, așa zice o vorbă din bătrâni. Pare a fi preceptul după care se ghidează și Agenția Natională de Integritate, care astăzi a anunțat că a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 24 foşti şi actuali aleşi locali. Între aceștia li bihoreanul Adrian Ioan Mânz.
”În mandatul 2012 – 2016 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Şcolii Gimnaziale „Iosif Vulcan” Holod, încălând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.” Adrian Mînz este în prezent consilier ALDE, dar surprinzător este în opoziție cu primarul PSD Ioan Horga, care anul acesta în aprilie a dizolvat Consiliul Local și a forțat noi alegeri.
Omul recunoaște că a fost în incompatibilitate, dar numai un an, că nu a incasat nici leuț în această perioadă și că în aceeași situație a fost și primarul despre care ANI nu suflă nici o vorbuliță. Care va să zică, nu el e de vină ci capra vecinului. Dar după ploaie, chepeneag! Important ar fi fost ca starea de incompatibiitate să fi fost constatată la momentul oportun, în timp util.
Potrivit legii, pentru că a fost găsit în incompatibilitate, acesta este considerat "decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".

 

Adauga comentariu