Fumatul poate ucide! La propriu

Un bărbat de 60 de ani din Dobrești și-a pierdut viața ,duminică dimineața, într-un incendiu provocat cel mai probabil de o țigară uitată aprinsă în timp ce a adormit.


Un localnic a anunțat incendiul la 112, însă pe când au ajuns pompierii aceștia au găsit corpul bătrânului carbonizat deja. 


Au reușit însă să limiteze efectele incendiului care mustuise deja o încăpere di  cele patru, cu pat și dușumea cu tot.


Ca astfel de tragedii să nu se mai repete, pompierii revin cu câteva sfaturi:


Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţiun incendiu.


Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care săfie confecţionate din materiale incombustibile.


Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă înaceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări.


Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care existămateriale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu.


Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentrucă mucurile de ţigară incandescente  pot cădea  pe covor, ziare sau pe orice altmaterial combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă.

 

 


Adauga comentariu