Înapoi în timp. Validatoarele electronice ale OTL te duc în 1998. Sistemul e-ticketing nu funcționează. Nu trebuie să vă neliniștiți, controlorii au fost anunțați

Săptămâna a început cu probleme pentru orădenii care folosesc mijloacele de transport în comun.

De la prima oră, călătorii nu au reușit să-și valideze cardurile de călătorie, cei care și-au cumpărat legitimație de călătorie prin SMS au constatat că nu au primit codul de validare a plății, iar cei care și-au validat biletele clasice au constatat că data înscrisă pe bilet e din 1999.

Problema a început de fapt de sâmbătă, iar vina aparține firmei din București care a furnizat echipamentul și care a omis că după 9 ani sistemul trebuie updatat.

Teoretic, update-ul se poate face și la distanță prin wifi, doar că largimea de bandă a rețelei din oraș nu permite efectuarea operațiunii în timp util, astfel că tramvaiele vor trebui să revină la depou pentru instalarea actualizării, unde vor rămâne pe tot parcursul nopții.

Directorul economic Romeo Nica estimează că în cursul acestei nopți operațiunea va fi finalizată la toate mijloacele de transport.

Până atunci, călătorii să nu intre în panică. Unii dintre aceștia, văzând că nu-și pot valida abonamentele au plătit cu cardul. La fel și unii care au încercat să plătească o călătorie prin SMS dar nu au reușit.

Până mâine, controlorii vor verifica dacă biletele validate la aparatele electronice au înscrisă data de 1999 sau 2010, ceea ce e o dovadă că acestea au fost validate recent, iar în cazul cardurilor de călătorie se verifică existența fizică a acestuia.

La ora publicării materialului, un singur validator era funcționabil, cel de pe linia 3 negru, garnitura 105, ultimul validator din vagonul din spate.

Sistemul e-ticketing va fi modernizat în continuare, astfel că în curând vom avea la dispoziție și o aplicaţie pe mobil care va arăta în timp real când urmează să vină tramvaiele şi autobuzele într-o anume staţie din oraş. De asemenea, panourile din staţii vor fi mai numeroase arătând şi ele timpii de aşteptare în timp real.

Deocamdată, OTL a pregătit caietul de sarcini pentru o viitoare licitație.

 

 

Adauga comentariu