Încasarea impozitelor și taxelor locale se reia cu o zi mai repede

Anunțată la începutul anului pentru data de 15 ianuarie, reluarea încasării taxelor și impozitelor locală a fost devansată pentru luni, 14 ianuarie, de la prima oră.


Amânarea inițială a fost cauzată de vacanța prelungită de sărbători și de închiderea/deschiderea anului fiscal.


Important este că de luni se reia încasarea taxelor și impozitelor de orice fel, și a amenzilor și că tranzacțiile încheiate în cursul lunii decembrie și nedeclarate sunt scutite de sancțiunile de întârziere, dacă vor fi prezentate până la sfârșitul lunii.


De asemenea, rămân valabile bonificațiile pentru plata integrală până la sfârșitul lunii martie.

Se reia și campanie de încurajare a plăților on-line, prin premii săptămânale constând în intrări gratuite la Aqua Park.

Iată comunicatul:

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Începând din 14 ianuarie se reia încasarea impozitelor și taxelor locale

 

Din data de 14.01.2019, se reia încasarea impozitelor şi taxelor de orice fel, datorate bugetului local, prin personalul din cadrul Centrului de relații cu publicul, ghișeele 5-7 și 21-27, prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (www.ghiseul.ro), prin unităţile Direcţiei de Poştă precum şi prin unităţile C.E.C., conform programului (orarului) fiecărei unităţi.

Totodată, Primăria municipiului Oradea va porni din 14 ianuarie 2019 sistemul de plată online, prin card bancar, a impozitelor şi taxelor locale precum şi a amenzilor contravenţionale. Serviciul de plată online este accesibil pe site-ul primăriei www.oradea.ro la secţiunea "Plăţi online" sau pe www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care își plătesc integral impozitele şi taxele locale, oricând  până la data de  31 martie 2019, vor beneficia de bonificații, după cum urmează:

A. În cazul achitării la Primărie – sala ghișeelor, poștă, C.E.C., prin P.O.S. sau prin ordin de plată:

- 5% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice;

- 5% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice;

- 5% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice;

B. În cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay”:

- 8% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice;

- 8% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice;

- 8% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice.

Pentru evitarea aglomerației la ghișeele de plată a impozitelor, Primăria municipiului Oradea recomandă cetățenilor să opteze pentru serviciile de plată online.

Totodată, Primăria Oradea va premia și anul acesta persoanele care vor plăti online taxele și impozitele datorate pe anul 2019 până la data de 31 martie, acordând săptămânal prin tragere la sorți un voucher, constând într-un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Nymphaea. Această campania se desfășoară în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2019, prima extragere având loc în data de 25 ianuarie 2019.

Adauga comentariu