Întîrzierea plății pensiilor este afectată de criza poștașilor. Vremea neprielnică amplifică problema

Chiar dacă factorii poștali vor lucra și maine, plata pensiilor tot va întârzia cu două zile. Asta din cauza vacanței de sărbători prelungite.


În plus, numărul scăzut de poștași la nivelul întregii țări mărește timpul necesar pentru împărțirea tuturor pensiilor. Criza acută de personal în acest sector este demonstrată de anunțul prioritar postat pe pagina de internet posta-romana.ro.


Condițiile meteo neprielnice și zăpada căzută în ultimele zile vor afecta cu siguranță mobilitatea și viteza de deplasare a poștașilor, în special în mediul rural, unde majoritatea sunt obișnuiți să se deplaseze cu bicicleta.


Plata pensiilor prin Poșta Română se va face până în data de 17 ianuarie. De obicei, plățile trebuie închise în data de 15, însă doar în luna ianuarie va fi făcută această excepție.


Este important de subliniat faptul că pensionarii care își ridică banii de la bancomate nu vor fi afectați de această întârziere, ei urmând să își primească pensiile ca și până acum.


Intenția Guvernului, ca într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat să plătească toate pensiile pe card a fost intens criticată de cei care afirmă că pensionarii de la țară în special nu sunt obișnuiți să folosească mijloacele moderne de plată, pare în astfel de situații o soluție cel puțin acceptabilă.


Așa că, principiul ”vrei nu vrei, bea Grigore agheazmă” se va aplica și în cazul pensionarilor, care vor prefera să învețe să utilizeze cardul, decât să aștepte poștașul la nesfârșit și să fredoneze ”te-aștept să vii...”

 

 

Adauga comentariu