Invstiție de 50 de milioane de euro în Oradea. Firma Sogefi vrea să construiască o hală în Parcul Industrial

Edilii orădeni au acordat dreptul de superficie firmei Sogefi Suspensions Eastern Europe SRL asupra suprafeţei de 9,4 hectare din Parcul Industrial Eurobusiness I, răscumpărată de municipalitate de la firma Emerson. Francezii vor să investească pe acest amplasament 50 milioane euro într-o secţie de producţie de arcuri pentru industria automotive, însă doar dacă vor accesa un ajutor de stat. Aceasta este cea mai mare investiţie atrasă de municipalitate în ultimii cinci ani.
Această investiţie este condiţionată de aprobarea solicitării privind accesarea unui ajutor de stat din partea statului român şi este rezultatul unei negocieri directe, reprezentând pentru Agenția de Dezvoltare Locală Oradea cea mai mare investiţie din ultimii 5 ani.
Contractul privind investiţia a fost semnat de cele două părţi şi urmează ca în perioada următoare compania să îşi depună dosarul pentru obţinerea ajutorului de stat.
Sogefi Suspensions Eastern Europe SRL activează în domeniul automotive şi, dacă va veni la Oradea, va crea peste 200 de locuri de muncă.

Adauga comentariu