IPOTEZA: Rares Bogdan, candidatul PNL la Presedintia Romaniei? Este foarte posibil sa se intample asta, daca...

DEX: ipoteză sf - Presupunere enunțată pe baza unor fapte cunoscute, cu privire la anumite legături între fenomene care nu pot fi observate direct sau cu privire la esența fenomenelor, la cauza sau la mecanismul intern care le produce

Astazi, Romania a scapat de "sansa" de a-l mai avea pe Ciolos ca prezidentiabil pentru cursa de la sfarsitul anului. Dacian Ciolos a primit de la stapanul sau, Emmanuel Macron, presedintele Frantei, inca o sinecura politica, prin desemnarea sa ca presedinte al grupului Renew Europe. Bref, cel mai probabil Dan Barna va candida la Cotroceni pentru USR. Si useristii exulta, caci Ciolos si pretentiile lui exagerate ii calcau deja pe nervi.

Putini insa au fost atenti la analiza publicata pe 13 iunie a.c. de reputata publicatie Financial Times care, enumerand necunoscutele negocierilor pentru noul leadership al Europei, a pomenit intr-o doara si de faptul ca Klaus Iohannis este in super carti pentru postul de presedinte al Consiliului Europei, post detinut acum de Donald Tusk.

Potrivit unei cutume, președintele Comisiei Europene - organul echivalent unui executiv - revine unui occidental, în timp ce mai noua funcție de președinte al Consiliului European - o funcție mai degrabă onorifică și protocolară - revine unui est-european. 

Iar lui Iohannis s-ar putea sa ii surada aceasta ipostaza: nu e mult de muncit, postul ii revine pe baza negocierilor, nu prin alegeri dificile si cu outcome greu de estimat, caci poate sa le si piarda, basca un salariu de, tineti-va bine!, 32 500 euro pe luna, asta fara sa mai discutam de statut si deconturi VIP.

Sigur, ramane o ipoteza de lucru, insa trebuie remarcat faptul ca NIMENI din PNL nu e pregatit de planul B: ce se intampla daca se intampla? Plecarea lui Iohannis ar putea avea loc foarte curand, iar PNL ar trebui sa gaseasca persoana potrivita pentru job. Un candidat cu alura prezidentiala, cel mai bun din partid, care sa se bata ca un leu pentru Cotroceni. Evident, v-ati prins, ca am zis in titlu, dar aceasta persoana nu ar putea fi decat Rares Bogdan. Indiferent de raceala dintre Bogdan si Ludovic Orban, PNL nu isi permite luxul de a pierde din gheare Cotroceniul, nu in favoarea USR, mai ales ca se iubesc ca soarecele si pisica.

Nu ignorati aceasta ipoteza de lucru si nu uitati ca pe Ziar de Cluj ati citit asta pentru prima oara.

Rares Bogdan, Presedintele Romaniei? Sigur, se pot discuta multe despre el, daca e sau nu copt pentru job. Are 45 de ani, ar fi cel mai tanar presedinte al Romaniei din istoria postdecembrista. Si nu numai. Ar avea un endorser perfect pentru post, caci e clar ca Iohannis l-ar recomanda si sustine. Si-a demonstrat capacitatea de a mobiliza si improspata partidul si, mai ales in ultimele 3 saptamani, de a arata ca are o viziune diferita de cea a lui Orban. Inca cateva din astea mai trebuie pentru PNL: o declaratie prost contextualizata despre impozitele IT, desemnarea prostovancei Raluca Turcan la sefia Camerei, cateva injuraturi la adresa jurnalistilor de la Ben Oni Ardelean, motiuni de cenzura crosetate, si PNL se poate intoarce in lada prafuita a partidelor ce nu pot alerga maratonul istoriei.

Deci, ce ziceti? Rares Bogdan, presedintele Romaniei?

Adauga comentariu