Leacuri băbești impotriva gripei recomandate de orădeanca Olivia Steer. Raed Arafat îi dă replica: creșterea imunității la gripă nu se face mâncând ceapă sau usturoi

Orădeanca Olivia Steer, vârf de lance al nevaccinării, a publicat recent ceea ce numeşte „reţeta naturistă a vaccinului antigripal“ şi recomanda, în mod ironic, să nu fie făcută acasă pentru că „se supără autorităţile că nu le mai iese epidemia de gripă nici pe hârtie“, scrie adevărul.ro.


Leacul băbesc ar trebui să aibă următoarea compoziție: 1/4 cana usturoi pisat, 1/4 cana ceapă toccata, 1/4 cană ardei iute tocat, 1/4 cană ghimbir ras, 3 linguri de hrean ras, 1 lingura cuișoare pisate, 750 ml oțet organic de mere. Se așează totul într-un borcan de 1, 5 litri. Se completează cu oțet și se lasă la infuzat peste noapte. Se iau două-trei-patru linguri, la fiecare masă.
Raed Arafat, şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă (DSU), a afirmat că reţetele-minune antigripale, cum este cea recomandată recent de Olivia Steer, activistă anti-vaccin, sunt o dovadă de iresponsabilitate şi chiar pot pune în pericol vieţile oamenilor.

„Usturoiul şi ceapa nu ştiu ce efect pot avea. Sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că vor crea imunitate împotriva unei boli care poate ucide. Îmi pare foarte rău, dar nu ai cum să testezi astfel de remediu... Testările se fac în laboratoare, se fac cu cercetări care sunt autorizate şi care sunt monitorizate şi care au o metodologie. Nu poţi să spui că am luat şi nu am răcit, ca şi cum remediul este bun. Acest lucru este o superficialitate şi o gândire care nu poate decât să pună viaţa în pericol, viaţa copiilor tăi sau a rudelor tale“, a declarat Arafat în emisiunea Violetei Romanescu.


Adauga comentariu