Locuitorii din Rogerius vor avea o creșă și grădiniță mai mare

În prima zi lucrătoare din acest s-a semnat contractul pentru extinderea Creșei și Grădiniței numărul 53.


Clădirea Creșei și a Grădiniței cu numărul 53, situată în cartierul Rogerius din Oradea, datează din perioada de început a anilor '80, fiind edificată pe o suprafață de 918 mp.


Principala intervenție constă în extinderea actualului imobil cu un corp de clădire care să asigure plusul de spațiu necesar derulării activităților preșcolare și antepreșcolare. În acest sens, clădirea existentă va fi extinsă cu un corp de clădire cu un regim de înălțime P+1 aflat în continuarea aripii scurte a planimetriei originale în forma literei H. La parter suprafața se extinde cu 264,75 mp  pentru creșă, iar la etaj cu 264,75 mp pentru grădiniță.

La parter este propusă organizarea unei săli de clasă destinată creșei, compusă din zonă de zi de 46,16 mp și dormitor de 69,35 mp pentru 20 copii, a grupului sanitar aferent acesteia, precum și a holului filtru aferent. Pe lângă aceste funcțiuni de bază sunt prevăzute două spații cu caracter medical: un cabinet medical și un izolator. Etajul va beneficia în mare măsură de prezența acelorași funcțiuni, fiindu-i adăugate două grupe noi de grădiniță cu 20 locuri fiecare, convertibile într-o sală mare multifuncțională, cu destinația de activități culturale, sportive și educative pentru toți copiii.


Accesul în clădire pentru persoane cu dizabilități este asigurat printr-o rampă.


Valoarea investiției este de puțin peste 1 milion 600 de mii de lei și este suportată din fonduri europene. Ea ar trebui finalizată anul viitor.

 

Adauga comentariu