Majoritatea bihorenilor și-au primit înapoi banii încasați ilegal. Din 100 de milioane, statul mai trebuie să restituie doar 1 milion și jumătate de lei. Oamenii își vor primi banii până la sfârșitul lunii

Rambursarea către deținătorii de autovehicule care au plătit timbrul de mediu, taxa de poluare și celelalte variante de taxe speciale la achiziționarea de autovehicule, declarate de Uniunea Europeană ca ilegale, față de Guvernul României, este în curs de finalizare în județul Bihor.

Vicepreședintele Administrației Fondului de Mediu, orădeanul Dorel Corcheș, arată că toate sumele vor fi virate până la finalul acestei luni, deși prin legislație există un termen până la finalul lunii iunie.

Potrivit situației transmise de către vicepreședintele Dorin Corcheș, plata timbrului și a taxelor, la nivelul județului Bihor, arată astfel:
plăți virate deja pentru taxa de poluare, respectiv alte taxe speciale pentru emisii: 52.871.950 lei. Plăți virate în contul timbrului de mediu: 57.166.535 lei. Total plăți efectuate deja în județul Bihor: 110.038.485 lei.

La capitolul solicitări de transfer de sume neachitate, situația se prezintă astfel: taxă poluare, taxă emisii poluante: 1.142.954 lei, respectiv timbru de mediu: 316.462 lei. Total plăți rămase de achitat în județul Bihor: 1.459.416 lei.

 

Adauga comentariu