Nicu Pop, omul care iubește Bihorul

E neobosit în a promova tradițiile bihorene, de la obiceiuri la vestigii istorice, de la produse tradiționale la oameni.


E jurnalist, dar nu mai scrie pentru că a simțit că trebuie să lase condeiul pentru a crea în lumea reală. Care încet-încet va dispărea, dacă nimeni nu are grijă de ceea ce toții am primit de la bunicii și străbunicii noștri.


Și nu vrea ca peste câțiva ani, copilul lui să nu mai aibă parte de lucrurile cu care el a copilărit.


Scrie cărți, imaginează evenimente cu priză la public, bate pe la ușile instituțiilor pentru proiecte extraordinare care n-au dezamăgit niciodată. Ba dimpotrivă!

Din păcate, nu are atât succes pe cât ar merita. De cele mai multe ori se descurcă din banii lui, pe care și-i face singur și îi investește în hobby-ul lui: tradiția culturală a Bihorului.


Dar pentru că Universul știe că e ”băiat bun”, l-a înconjurat cu oameni asemenea lui. Inimoși, descurcăreți, cu tenacitate dusă până la infinit. Unii dintre ei au bani și îl ajută, pe alții îi plătește el.


A creat un festival al tradițiilor culinare, care până acum a stabilit un record mondial și e cerut la export. Anul acesta ar putea să fie ținut simultan în câteva județe.


Dar mai presus de toate, are niște povești extraordinare care, atunci când le spune, îl entuziasmează și pe el. I se luminează fața. Merită să le ascultați:

Adauga comentariu