Norvegienii finanțează încălzirea viitoarei Săli Polivalente. Aproape 2 milioane de euro vor ajunge la Oradea


Ședința Consiliului Local de astăzi a marcat un moment foarte rar: cel în care opoziția și majoritatea și-au dat mâna și au votat în unanimitate un proiect care este în folosul orașului.

Nu la toate proiectele, ci doar la cele care se referă la reabilitarea termică a blocurilor și, cel mai important, cel prin care viitoarea Sală Polivalentă se va încălzi cu energie geotermală.

Lăsăm la o parte demonstrația de forță de pe care au făcut-o consilierii din opoziție la celelalte proiecte de hotărâri. În fond și la urma urmei, era de așteptat să se răzbune pentru ”boicoturile” din Consiliul Județean. Una peste alta însă, Ilie Bolojan a fost elegant și le-a mulțumit consilierilor care au ajutat la trecerea acestor proiecte. Pentru celelalte, lupta politică va continua.

Cu unanimitate de voturi s-a aprobat acordul de principiu dintre Primărie și Transgex SA pentru depunerea proiectului „Valorificarea energiei geotermale în asociere cu agent termic primar pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în zona sălii polivalente”. Acesta ar urma să fie depus spre finanțare în „Programul pentru energie în România”, cu finanțare prin granturi din Liechtenstein, Islanda și Norvegia. Termenul limită pentru depunerea proiectului este 7 mai.

Proiectul se referă la creșterea capacității de extracție a apei geotermale de la sonda deținută de Transgex SA la Universitate.

Trebuie precizat că acest proiect ar fi putut fi respins, pentru că din cei 18 consilieri locali cât are PNL-ul la Oradea, la ședință au fost prezenți doar 13, cel mai mai probabil din cauză că unii au intrat deja în minivacanța de Paște.

Consilierii UDMR-PSD au votat câteva proiecte de hotărâre ale Direcției Tehnice și pe cele referitoare la finanțări europene, dar au pus bețe în roate proiectelor depuse de APTOR, Termoficare SA sau Direcția Economică.

Cu siguranță însă, vor trece și acestea la următoarea ședință de Consiliu local, atunci când e de presupus că Ilie Bolojan nu va mai înghiți absența oamenilor din propriul partid.  


Adauga comentariu