Odată cu primăvara a început și sezonul ridicării mașinilor fără stăpân abandonate pe domeniul public. Ritmul e anemic, dar tot mai bine decât nimic

Orădenii beneficiază de o aplicație pentru mobil(Oradea City Report), prin intermediul cărora își pot exprima nemulțumirile, pune întrebări dar și face sugestii serviciilor din Primărie de care sunt mai puțin mulțumiți.


Cea mai ”aglomerată” rubrică la capitolul ”nemulțimiri” este cea în care oamenii reclamă autoturisme ”părăsite” de stăpâni sau abandonate de te miri cine pe străzile orașului.


Multe n-au mai fost mișcate din loc de ani de zile, iar asta se vede după roțile dezumflate și rugina care le mănâncă, altele nu au nici măcar parbriz.


Iar reclamațiile nu au ca substrat proverbiala grijă românească față de capra vecinului, ci un motiv cât se poate de întemeiat: lipsa tot mai acută a locurilor de parcare.


Că autoritățile se mișcă cu mult mai greu decât ar fi normal, și mai ales decât ar vrea orădenii, e dovedit și de faptul că multe anunțuri apar la petiții în mod repetat, unele chiar de anul trecut.


Probabil că cei de la ridicări ”nu servesc” iarna, decât pe timp frumos.


Vestea bună este că, în sfârșit, Primăria a început demersurile pentru eliberarea domeniului public de aceste epave.


Știm că nu se face primăvară cu o singură floare, dar măcar e un început și așteptăm ”explozia” de flori.


Primul dintre autoturismele abandonate avute în vedere se află pe strada Trotușului numărul 1, este într-o stare deplorabilă și nu are nici măcar număr de inmatriculare.


Conform legii, Primăria este obligată să identifice proprietarul și să aplice și o amendă. Dar cum probabil că nimeni nu va fi ”fraier” să recunoască, mașina ăn cauză( un Ford Galaxy de culoare albastră) va intra după 5 zile în proprietatea municipalității, care îl va valorifica așa cum va ști ea, sau cum va putea.


Însă, după cum bine se poate observa din imagini, de la data identificării mașinii pe spațiu public și până la luarea măsurilor legale a trecut exact o lună.
Mai repejor, băieți! Că ne apucă anul imediat....

Adauga comentariu