Oradea ține pasul cu noile tehnologii destinate sănătății. Spitalul Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” va avea sistem de telemedicină

Că Oradea nu vrea să rămână în urmă cu dotările tehnologice de ultimă oră din medicină, nu mai e un secret pentru nimeni. Că de multe ori o luăm cu mult înaintea altora este deja o altă realitate îmbucurătoare.


Iar faptul că reușim să facem asta fără a cheltui prea mulți bani, asta deja este un talent al admnistrației locale.


O dovadă în acest sens este și noul proiect cu finanțare europeană prin cooperare transfrontalieră câștigat de Primăria Oradea. Liderul Proiectului este Spitalul Clinic Dr. Gavril Curteanu, Partenerul de Proiect fiind Spitalul Central Județean Békés.


Prin acest proiect, se va achiziționa un sistem de telemedicină care va fi instalat în compartimentul de IT al Spitalului, cu terminalele în Camerele de gardă ale Spitalului (acoperind aproape integral secțiile Spitalului Municipal din Oradea), și se vor realiza schimburi de practică între personalul medical al celor două spitale partenere.


În plus, spitalul orădean va fi dotat cu un aparat digital pentru radiografie pentru secţia de Radiologie şi laboratoare cu puncte de lucru în fiecare secţie, un turn complet 3D FullHD pentru secţia de chirurgie adulţi şi copii şi un centru de imagistică în cadrul căruia se vor monta un RMN şi trei ecografe.


Cât va plăti orașul pentru aceste dotări? Puțin peste 49 de mii de euro, restul până la 2 milioane și jumătate de euro fiind din fonduri transfrontaliere.

 

Adauga comentariu