Paradă militară de excepție la Oradea în 20 aprilie. Avioane MIG 21 Lancer, elicoptere IAR 330 Puma Socat și TAB-uri

Seria de manifestări dedicate eliberării orașului și instalării  administrației românești în Oradea, de la care a trecut un secol care se împlinește anul acesta, va culmina cu o super-paradă militară în Piața Unirii.

Se anunță a fi cel mai mare eveniment de acest fel de până acum și este programat sâmbăta viitoare de la ora 15.

Char dacă prognoza meteorologică actuală indică un cer predominant noros pentru 20 aprilie, orădenii se vor putea bucura în premieră și de o ”paradă aeriană”.

Pe traseul Independenței – Piața Unirii – Avram Iancu va avea loc o defilare militară realizată cu personalul și tehnica din dotarea structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională, din Garnizoana Oradea, precum și din alte garnizoane, aprobate de către Ministrul Apărării Naționale.

Zona centrală va fi survolată de avioane MIG 21 Lancer și elicoptere IAR 330 Puma Socat.

Iar la nivelul solului vor defila TAB-uri – transportoare amfibii blindate, instalaţii de aruncătoare proiectile reactive, tunuri obuziere, autostaţii Panther și autospeciale de comunicații.

După defilare, orădenii pot asista la un concert pe bani publici. Vor susține programe artistice interpreți de muzică populară, iar cireașa de pe tort este Andra, care va concerta o jumătate de oră, începând cu ora 21.

Ca de obicei, seara se va încheia cu un foc de artificii.

 

Adauga comentariu