Pasiune de o viață: cea mai ciudată colecție de brichete cu suflet din Oradea

Îl cheamă Victor Jolțan și a trăit într-o viață cât alții in 10. Cel mai bine orădenii îl cunosc pentru ”operele de artă” pe care le crează la locul său de muncă, unde face tunning tobelor de eșapament.


Pasionați din toată Europa vin cu mașinile la el să le tranforme sau adapteze toba de eșapament. Ultima ”lucrare” a fost pentru un client din Norvegia, care a trecut marea cu feribotul și a condus 2400 de kilometri pentru a beneficia de mâna pricepută a lui Victor. A meritat, pentru că mașina e expusă intr-o expoziție internațională, iar propietarul încasează câte o mie de euro pe zi de expunere.


Dar asta e altă poveste, despre care discutăm într-un material viitor.


Puțini știu însă că Victor are o pasiune ascunsă: de mai bine de 35 de ani colecționează brichete. De unde apucă, de prin birturi, de pe la prieteni, din Ocska sau din magazine. Le recondiționează, le redă viața și mai presus de toate le iubește. Fiecare piesă de colecție are povestea ei, la fel de interesantă ca și bricheta în sine.


La început a avut oarecare ”discuții” cu soția, ba că ocupă prea mult loc, ba că îi mănîncă prea mult timp, ba că inghite prea multe resurse financiare...Acum e bine!


Îți propun ca în materialul video să urmărești povestea celor mai ciudate brichete din oraș. Cu scuzele de rigoare pentru neîndemânare ”operatorului” și pentru plasarea neintenționată a unor elemente de reclamă...

Adauga comentariu