Podul Centenarului: o minunăție! S-a deschis pentru circulația pietonilor

Obiectiv marcat pe lista ambițioasă a municipalității: Podul Centenarului a fost deschis astăzi circulației pietonale, urmând ca mașinile să poată circula pe el de săptămâna viitoare, când vor intra în vigoare modificările de circulație aprobate de comisia de specialitate din cadrul Primăriei.

Podul este lung de 80 de metri și lat de 20, are pe fiecare parte câte un trotuar și o pistă pentru bicicliști. E drept că mașinile au la dispoziție doar câte bandă de circulație pe sensul de mers, dar noua arteră rutieră este mai mult decât binevenită, mai ales în contextul amplelor lucrări din oraș, care au dat traficul peste cap. Proiectul face parte și din strategia municipalității de a scoate treptat traficul rutier din Piața  Unirii.

 

Astfel, pe arterele de pe malul drept al Crișului se va circula după cum urmează:

-          Strada Academiei se va transforma în stradă cu dublu sens, prin desființarea locurilor de parcare pe ambele sensuri.

-          Strada Moscovei, între strada Academiei și strada Ady Endre se va transforma în stradă cu dublu sens.

-          Strada Roman Ciorogariu, între strada Academiei și strada Nicolae Iorga va deveni stradă cu dublu sens.

-          Strada Nicolae Iorga devine stradă cu dublu sens.

-        Strada Ady Endre, între Roman Ciorogariu și Szigligeti Ede se transformă în stradă cu sens unic și se va circula dinspre Roman Ciorogariu înspre Szigligeti Ede.

-          Strada Dunărea, între strada Cometei și strada Mihai Eminescu devine stradă cu dublu sens.

În ceea ce privește circulația pe arterele de pe malul stâng al Crișului:

-          Strada Principatelor Unite, de la Podul Centenarului până la strada Constructorilor se transformă în stradă cu dublu sens

-          La intersecția străzii Constructorilor cu Principatelor Unite se va amenaja un sens giratoriu marcat pe carosabil.

-         Pe strada Plevnei se va schimba sensul de circulație și se va circula dinspre Podul Centenarului înspre strada Tudor Vladimirescu, cu prioritate față de strada Simion Ștefan.

Adauga comentariu