Prelevare de organe pe bandă rulantă la Oradea. Mama a patru copii și o altă femeie, de 57 de ani, vor salva mai multe vieți

Tragediile lovesc neîncetat județul Bihor. Numai săptămâna trecută au murit doi oameni, în accidente rutiere, numărul total al victimelor din acest an ajungând la 16.

Cea mai recentă astfel de victimă a fost mama a patru copii, din Ciumeghiu, care a fost lovită vineri dimineața pe DN 79, în timp ce își ducea fetița de 6 ani la grădiniță.

Șoferul unei autoutilitare a adormit la volan și a acroșat-o. În ultima clipă, Dumnezeu a făcut ca mama să dea drumul la mână copilei, altfel tragedia ar fi fost și mai mare. Fetița a scăpat doar cu leziuni ușoare, dar a fost în stare de șoc o zi întreagă.

Mama ei avea doar 29 de ani, și a lăsat acasă patru orfani: 3 fetițe de 6, 10 și 13 ani și un băiețel de 8 ani. Chiar dacă a ajuns la spital, femeia a intrat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe.

Organele prelevate în cursul zilei de luni, vor salva viața mai multor pacienți. Rinichii vor ajuta doi oameni să scape de dializa, ficatul va salva viața unei persoane care are nevoie de tranplant, iar corneea va ajuta alte persoane să vadă mai bine.

O altă femeie, în vârstă de 57 de ani, intrată în moarte cerebrală în urma unui atac cerebral ischemic, a fost următoarea pe masa de operație. Și în acest caz s-au putut preleva corneea, rinichii și ficatul, care vor ajuta pacienți care așteaptă la Spitalul Militar Central, la Institutul Clinic Fundeni, precum și la  Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca.

A fost cea de-a a 6-a prelevare de organe din acest an la Oradea, dintr-un total de 24 la nivel național.

 

 

Adauga comentariu